Aφοπλιστικά ειλικρινής ο διευθυντής της CIA John O. Brennan απαντώντας στο ερώτημα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων του Κογκρέσου "Αν όντως ο ρωσικός Στρατός μπορεί μέσα σε τρεις ώρες να προελάσει μέχρι το Κίεβο και αν υπάρχουν πληροφορίες για κάτι τέτοιο" απάντησε ως εξής: "Υποθέτω ότι μόνο ο Πούτιν το γνωρίζει αν θα επιτεθεί. Αν, ναι, τότε υπάρχει αυτή η δυνατότητα".

Τις δηλώσεις του διευθυντή της CIA αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα Washington Times. Ο επικεφαλής της CIA δήλωσε ακόμα ότι "Ο ρωσικός στρατός διαθέτει την απόλυτη δυνατότητα να προελάσει στην ανατολική Ουκρανία. Είμαστε σε ένα πολύ λεπτό και οριακό σημείο", δήλωσε ο κ. Brennan, ο οποίος υπερασπίστηκε την εκτίμηση των αναλυτών της CIA για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο ίδιος εμφανίστηκε πρόθυμος να αντιμετωπίσει ερωτήσεις των Αμερικανών γερουσιαστών, σχετικά με το γιατί οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, απέτυχαν να προβλέψουν την πρόσφατη επέμβαση της Ρωσίας στη χερσόνησο της Κριμαίας.

"Πολλοί από εσάς, θέλατε η CIA να προβλέψει το μέλλον, όπως την απόσχιση της Κριμαίας και την ενσωμάτωση της στην Ρωσία, καθώς και το ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα προχωρήσουν σε εισβολή στην ανατολική Ουκρανία" παρατήτρησε ο J.Brennan στο ακροατήριο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στην Ουάσιγκτον.

"Αλλά η αλήθεια είναι σαφής και απλή", είπε ο ίδιος, "σχεδόν όλα τα μελλοντικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας, διαμορφώνονται από πολλές παραμέτρους και μεταβλητές και ακόμη οι οποιεσδήποτε εξελίξεις που δύναται να συμβούν, απαιτούν τις εκτιμήσεις και τις αποφάσεις της ηγεσίας. Υποθέτω ότι μόνο ο Πούτιν το γνωρίζει αν θα επιτεθεί. Είναι ένας εν πολλοίς απρόβλεπτος ηγέτης στις κινήσεις του αν εκτιμήσει ότι τον έχουν εξαπατησει και έχει προσβληθεί", κατέληξε ο Brennan.

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Αριζόνα, Τζον Μακέιν, ήταν επιθετικός κατά των υπηρεςσιών στρατιωτικών πληροφοριών, υποστηρίζοντας κατά τη διάρκεια της ακρόασης του Κογκρέσου την περασμένη εβδομάδα ότι, "οι εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών αποτέλεσαν μια τεράστια αποτυχία στο να εντοπίσουν τις πραγματικές προθέσεις του Πούτιν και να προβλέψουν την πιθανότητα με την οποία ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να ενεργήσει στην Ουκρανία".

Η δημοκρατική γερουσιαστής της Καλιφόρνια Dianne Feinstein, που κατέχει και την θέση του Προέδρου της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, ανέφερε επίσης, ότι η κοινότητα έχει "εκπλαγεί" από την εξέλιξη της ρωσικής παρέμβαση στην Κριμαία.

"Η υπόθεση στην Κριμαία είναι πλέον τελειωμένη υπέρ της Ρωσίας", είπε η κα Feinstein.

Την ίδια στιγμή η ομάδα που έχει καταλάβει την εξουσία στο Κϊεβο, εκλιπαρεί την Δύση να παρέμβει στρατιωτικά. Αλλά χωρίς να εισακούγεται, ακόμα. τουλάχιστον...

defencenet

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου