Πληροφορίες-σοκ διαρρέουν Αμερικανοί εμπειρογνώμονες για το χαμένο Βοeing 777! Σύμφωνα με το ΑΒC, ισχυρίζονται τώρα ότι τα συστήματα εντοπισμού του αεροσκάφους σιώπησαν επίτηδες, δηλαδή ότι κάποιος μέσα από το Boeing 777 τα έκλεισε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ειδικοί οδηγούνται σε αυτό το συμπέρασμα επειδή έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι τα δύο συστήματα δεδομένων του αεροσκάφους, το data reporting σύστημα καθώς και το transponder που δίνει στίγμα στα ραντάρ εδάφους έκλεισαν σε διαφορετικές χρονικές φάσεις.

Συγκεκριμένα, οι αμερικανοί ανακάλυψαν ότι μεταξύ των δύο φάσεων που τα συστήματα βγήκαν off μεσολάβησαν 14 λεπτά. Αυτό από μόνο του οδήγησε τους ειδικούς να απομακρυνθούν από το ενδεχόμενο να έγινε κάποια βλάβη και να εικάζουν τώρα ότι πρόκειται για δουλειά εκ των έσω.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το σύστημα υποβολής στοιχείων έκλεισε στις 01:07 του Σαββάτου, ενώ ο αναμεταδότης απενεργοποιήθηκε στις 01:21, λίγο μετά αφότου ο πιλότος αποχαιρέτησε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Μαλαισίας λέγοντας «Εντάξει, καληνύχτα» και λίγο πριν, προφανώς, το boeing 777 αλλάξει πορεία προς τα δυτικά.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι συσκευές εντοπισμού του αεροπλάνου απενεργοποιήθηκαν, το αεροπλάνο εξακολούθησε να στέλνει ίχνη, μέσω του συστήματος δεδομένων, το οποίο είναι γνωστό ως ACARS σε ένα δορυφόρο.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το αεροπλάνο συνέχισε να στέλνει στοιχεία στο δορυφόρο, όπως αυτά που αφορούν την ακριβή τοποθεσία του, την ταχύτητά του και το υψόμετρο για πέντε ώρες, αφότου έκλεισαν τα συστήματα εντοπισμού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τελευταίο ίχνος του αεροσκάφους που έλαβαν σε δορυφόρους -της βρετανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Immarsat-, έδειχνε ότι πετούσε πάνω από το νερό και σε ύψος 35.000 ποδιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο το αμερικανικό καταδρομικό Uss Kidd βρίσκεται εν πλω ώστε να ερευνήσει την συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία αναμένεται να φτάσει τις επόμενες 24 ώρες.

defencenet.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου