Ουκρανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος το οποίος πραγματοποιούσε αναγνωριστική αποστολή στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στην περιοχή του Armiansk δέχθηκε σφοδρά αντιαεροπροικά πυρά από το πολυβόλο των 14,5 χλστ. εντός ρωσικού ΤΟΜΠ BTR-80!

Πριν μερικές ώρες, για την ακρίβεια στις 13:00 το μεσημέρι το πλήρωμα ενός BTR-80 έβαλλε με το πολυβόλο του πυργίσκου του (διαθέτει δύο πολυβόλα, 1 PΚΤ των 7,62 χλστ. και ένα KPVT των 14,,5 χλστ.) το αναγνωριστικό ουκρανικό Diamond.

Το ελαφρύ αεροσκάφος έσπευσε να απομακρυνθεί, καθώς αρκούσε ακόμα και ένα βλήμα των 14,5 χλστ. για να το κόψει "στα δύο".

Είναι το δεύτερο περιστατικό μετά από σημειώθηκε στις 8 Μαρτίου όταν πάλι αεροσκάφος του ιδίου τύπου είχε βληθεί από Ρώσους στρατιώτες την ώρα που επιτηρούσε τη μεθοριακή γραμμή μεταξύ των δύο χωρών.

Όλα αυτά ύστερα από την άδεια που υποτίθεται ότι είχε δώσει η Ρωσία εχθές στην Ουκρανία για την πραγματοποίηση πτήσης αναγνώρισης πάνω από ρωσική επικράτεια κοντά στην περιοχή των συνόρων των δύο χωρών.

Αυτό είχε ανακοινώσει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Anatoly Antonov έτσι ώστε να διαψευστούν οι φόβοι των Ουκρανών ότι η Μόσχα συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στη συνοριακή γραμμή με την Ουκρανία.

«Οι Ουκρανοί μας ζήτησαν άδεια για πραγματοποίηση πτήσης αναγνώρισης πάνω από την περιοχή μας. Αποφασίσαμε να επιτρέψουμε μια τέτοια πτήση. Ελπίζουμε ότι μετά από αυτή οι γείτονές μας; Να πειστούν ότι δεν υπάρχει καμία συγκέντρωση δυνάμεων η οποία να τους απειλεί από τη δική μας πλευρά των συνόρων», είχε πει πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος υπουργός.

Από την Μόσχα αναφέρουν ότι το αεροσκάφος προσπάθησε να πετάξει πέραν της περιοχής που του είχε δοθεί άδεια.

Η κατάσταση, πάντως, κλιμακώνεται συνεχώς: Η βίαιη καταστολή διαδήλωσης ρωσόφωνων το απόγευμα στο Ντόνετσκ και ο θάνατος ενός διαδηλωτή μαζί με τον τραυματισμό δεκάδων άλλων καθώς και η σύλληψη του ηγέτη των ρωσόφωνων και η ομηρεία του στο Κίεβο,δίνουν πολύ ισχυρά επιχειρήματα στον Β.Πούτιν να "καθαρίσει" συνολικά στην Α.Ουκρανία...

defencenet

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου