Ουκρανοί hackers αποκάλυψαν τα σχέδια των Αμερικανών και Ουκρανών αξιωματούχων. Την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο και οι οπαδοί της στο ουκρανικό Υπουργείο Αμύνης ετοίμαζαν ένοπλες προβοκάτσιες στο έδαφος της Ουκρανίας με περαιτέρω στόχο να κατηγορήσουν τη Ρωσία. Για το γεγονός αυτό έμαθαν οι Ουκρανοί hackers, αφού «έσπασαν» το e-mail των αξιωματούχων Αμερικανών και Ουκρανών.

Την είδηση μετέδωσε και το τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία 24». Η ομάδα η οποία αυτοαποκαλείται "Ουκρανοί ανώνυμοι " και είναι παράρτημα μια παγκόσμιας οργάνωσης των hackers, «έσπασε», όπως δηλώνει, τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία μερικών αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, καθώς και των πολιτικών τους φίλων στην Ουκρανία.

Εντύπωση προκαλεί η επιστολή του βοηθού του στρατιωτικού ακολούθου στην Ουκρανία Τζέισον Τρες στον Ουκρανό συνάδελφό του από το Γενικό αρχηγείο του Υπουργείου Αμύνης Ίγκορ Πρότσικ. Ο Αμερικανός επιτακτικά συμβουλεύει την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία οι ίδιοι οι Ουκρανοί, προσποιούμενοι Ρώσοι, θα επιτεθούν στο ουκρανικό αεροδρόμιο της Μελιτόπολης.

Ιδού το απόσπασμα από την επιστολή αυτή: "Ίγκορ, τα γεγονότα στην Κριμαία εξελίσσονται πολύ γρήγορα. Ο φίλοι μας στη Ουάσιγκτον περιμένουν από το δίκτυό σας πιο δραστικές ενέργειες. Ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε το σχέδιο το οποίο έχουμε συζητήσει τις προάλλες. Ο στόχος σας: να διασφαλίσετε κωλύματα στους μεταφορικούς κόμβους της νοτιοανατολικής Ουκρανίας για να κατηγορήσετε για το λόγο αυτό τους γείτονές σας (τους Ρώσους). Η δράση αυτή θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για ενέργειες του πεντάγωνου και της εταιρίας. Μην χάνετε χρόνο, φίλε μου ".

Την επιστολή υπογράφει ο "Τζέισον Τρες, αντισυνταγματάρχης του στρατού των ΗΠΑ, βοηθός του στρατιωτικού ακολούθου. Πρεσβεία των ΗΠΑ, Κίεβο ". Εάν πιστέψει κανείς στο μεγαλύτερο επαγγελματικό αμερικανικό κοινωνικό δίκτυο πληροφοριών από ανοικτές πηγές, ο Τζέισον Τρες εργαζόταν στην πρεσβεία των ΗΠΑ ακόμα στο Τατζικιστάν. Έπειτα την καριέρα του ο αξιωματούχος συνέχισε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Ο συνομιλιτής του Ίγκορ Πρότσικ έχει σελίδα σε ένα από τα προγράμματα αμερικανικής κοινωνικής δικτύωσης της κατάρτισης. Η τελευταία θέση του είναι στις Βρυξέλλες στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το «σπασμένο» ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο, ο Πρότσικ με τη σειρά του αλληλογραφούσε με κάποιον Βασίλι Λαμπαϊτσούκ. Είναι αρκετά γνωστός σε στενούς κύκλους Ουκρανός εθνικιστής, ηγέτης του τμήματος της Τερνόπολης της πασίγνωστης "Δεξιάς παράταξης ".

Με τη σειρά του ο Λαμπαϊτσούκ γράφει σε κάποιον Ολέγξ Κολιάρνι: "Ολέγκ, πρέπει επειγόντως να κάνουμε φασαρίες εξ ονόματος των «Μοσχοβίτων» (των Ρώσων – σ.τ.μ.) στο αεροδρόμιο της Μελιτόπολης» γράφει ο Βασίλι Λαμπαϊτσούκ. « Πρέπει να το κάνουμε μέχρι τις 15 Μαρτίου. Ο ίδιος καταλαβαίνει το γιατί. Πρώτα από όλα, πρέπει να επικοινωνήσεις με τον Πάσα Ταρασένκο. Πρέπει να τον γνωρίζεις, είναι από την τοπική «Ελευθερία», κατέχει το θέμα. Σε σένα θα έρθουν 10-12 παιδιά από το Κέντρο. Είναι οι καλύτεροι μαχητές του «Τριζούμπ». Ο επικεφαλής εκεί είναι ο Μίσσα, πρέπει να γνωρίζεις επίσης.

Θα μάθεις από αυτόν τις λεπτομέρειες. Πρέπει να υποδεχτείς τους ανθρώπους και να του εξασφαλίσεις με όλα τα απαραίτητα. Να λειτουργείτε προσεκτικά. Να μιλάτε μόνο τα ρωσικά. Η 25η ταξιαρχία τώρα εκτελεί μαχητικές υποθέσεις, γι’ αυτό μην επιφέρετε μεγάλη ζημιά στα αεροπλάνα. Είναι πολλά άχρηστα εκεί, μπορείτε να τα κάνετε ό, τι θέλετε. Τα κατεστραμμένα αεροπλάνα θα σας δείξουν. Χρειάζεται να φαίνονται όλα σαν μια αληθινή επίθεση των γειτονικών (ρωσικών) ειδικών δυνάμεων. Χωρίς πτώματα όμως ".

Πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης ήδη έχουν στείλει τις επιστολές στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των Αμερικανών και Ουκρανών αξιωματούχων που ανέφεραν οι hackers. Απάντηση ήταν η σιωπή. Και όπως φαίνεται, το server δεν επιστρέφει την επιστολή, οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις αυτές είναι πραγματικές, όπως και όλη η αλληλογραφία αυτή.

Αξιόνοφ: Η "Δεξιά Παράταξη" ετοιμάζει προβοκάτσιες στην Κριμαία

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε για πιθανές προβοκάτσιες εκ μέρους των μαχητών της "Δεξιάς Παράταξης ", μεταμφιεσμένων με τις στολές των Ρώσων στρατιωτών, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στο Κίεβο συζητήθηκε το θέμα "για τη διοργάνωση προβοκάτσιας με σκοπό να διακοπεί η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στο έδαφος της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας ".

"Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κριμαίας έλαβε πληροφορίες ότι οι αυτοαποκαλούμενοι ηγέτες του ουκρανικού κράτους σήμερα διοργάνωσαν την κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Αμύνης της Ουκρανίας ", λέγεται στην ανακοίνωση του Προέδρου της κυβέρνησης.

"Έχουμε πληροφορίες ότι στη συνεδρίαση δόθηκε η εντολή στη "Δεξιά Παράταξη " να ετοιμάσει ομάδες μαχητών, μεταμφιεσμένων με στολές των στρατιωτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη διοργάνωση ένοπλων επιθέσεων στα στρατιωτικά τμήματα του ουκρανικού στρατού που εγκαθίστανται στο έδαφος της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας. Ο στόχος τους είναι να προκαλέσουν ένοπλη σύγκρουση στην Κριμαία ".

Η Βουλή της Κριμαίας ψήφισε την Δήλωση περί ανεξαρτησίας της αυτονομίας, που χρειάζεται για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και πιθανή ένταξη της χερσονήσου στη σύνθεση της Ρωσίας. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η Δημοκρατία της Κριμαίας θα είναι δημοκρατικό, κοσμικό και πολυεθνικό κράτος

Της Μαρίας Γιαχνάκηbriefingnews.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου