Ρωσικό πυραυλικό σύστημα Club–K, o φόβος και τρόμος των αεροπλανοφόρων

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, της μεγάλης κυκλοφορίας ρωσικής εφημερίδας «Известия», κατέφθασε στην χερσόνησο της Κριμαίας το πυραυλικό σύστημα Club–K, που αποκαλείται και «δολοφόνος των αεροπλανοφόρων». Η άφιξη των συστοιχιών πυραύλων μαζί με τα παρελκόμενα στοιχεία, κατέφθασαν κάτω από άκρα μυστικότητα, φορτωμένα σε 64 φορτηγά οχήματα τύπου KamAZ χωρίς πινακίδες σε συσκευασία εμπορευματοκιβώτιων μεταφοράς, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το πιο πιθανό, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, είναι αυτά τα εμπορευματοκιβώτια να μην είναι τίποτα άλλο από το σύγχρονο ρωσικό πυραυλικό συγκρότημα CLUB-K, ικανά να εξουδετερώσουν αριθμό στόχων, όπως εχθρικές μονάδες και πολεμικά πλοία σε απόσταση έως και 300 χιλιομέτρων. Στους στρατιωτικούς κύκλους, οι πύραυλοι αυτοί αποκαλούνται «δολοφόνοι αεροπλανοφόρων».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εάν αναπτυχθούν πλήρως τα εν λόγω πυραυλικά συστήματα CLUB-K στην κριμαϊκή χερσόνησο, τότε στην πραγματικότητα, μέσα σε λίγα λεπτά όλοι οι στόχοι, επίγειοι, ναυτικοί, εναέριοι σε απόσταση 300 χιλιομέτρων μπορούν να καταστραφούν.

Ένα χαρακτηριστικό αυτού του πυραυλικού συστήματος η μοναδική φορητότητα και την απλότητα της συντήρησης του. Το πυραυλικό σύστημα CLUB-K μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε λίγα λεπτά και να δώσει μια καταστροφική δύναμη πυρός είτε πάνω σε εμπορικό πλοίο είτε φορτωμένο σε βαγόνι σιδηρόδρομου είτε σε νταλίκα φορτηγό κινούμενο σε οποιαδήποτε δρόμο.

Επιπλέον, αυτό το ρωσικό συγκρότημα CLUB-K είναι εξοπλισμένο με τον πλέον σύγχρονο σύστημα καθοδήγησης.

Σχόλιο:

Η παρουσία και μόνο ενός τέτοιου τύπου συστήματος στην Κριμαία δυστυχώς «κλειδώνει» το σύνολο της Μαύρης θάλασσας και ότι κυκλοφορεί επί αυτής.

Επίσης οι πύραυλοι του αντιαεροπορικού συστήματος «Club-K» είναι τοποθετημένοι όχι μόνο επί τρένων, αλλά και σε πολιτικά πλοία ή μπορεί να είναι μεταμφιεσμένοι ως ένα συνηθισμένο βαγόνι του τρένου. Όσον αφορά την πυρηνική έκδοση του πυραύλου αυτού, κάθε πληροφορία θεωρείται απόρρητη.

Ο πύραυλος CLUB-K μπορεί να καταστρέψει οποιαδήποτε στόχο στο έδαφος, όπως ολόκληρες στρατιωτικές μονάδες, εργοστάσια, στρατηγικές εγκαταστάσεις, κόμβους σιδηροδρομικών δικτύων. Σχεδόν ανυπεράσπιστοι απέναντι σε τέτοιου τύπου συγκροτήματα βρίσκονται οποιαδήποτε πλοία συμπεριλαμβανομένων των αεροπλανοφόρων.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου