Και πρώην υπουργος μαζί τους!

Το πρωτοφανές περιστατικό ΄Τεκτονες να διαδηλώνουν στους δρόμους είχαμε το Σαββατοκύριακο στη Μαδρίτη. Οι διαμαρτυρόμενοι Τέκτονες απαίτησαν να δοθεί στις γυναίκες το «δικαίωμα» στην άμβλωση, σύμφωνα με την El País. Ουδέποτε έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο...

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ισπανικού ¨εθνους Τέκτονες με παραδοσιακά σύμβολα βγήκαν ανοιχτά στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας για να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη διαδήλωση. Το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μαδρίτη, απαίτησαν να δώσει η κυβέρνηση στις γυναίκες το «δικαίωμα» στην άμβλωση.

Μέλη της ισπανικής ομοσπονδίας του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος και της Μικτής Μεγάλης Στοάς της Ισπανίας άσκησαν κριτική στο νομοασχέδιο για την άμβλωση ,το οποίο ο Υπουργός Δικαιοσύνης Alberto Ruiz Gallardón παρουσίασε. "Πιστεύουμε ότι αυτός ο νόμος περιορίζει τα δικαιώματα των γυναικών, και είμαστε εδώ για να τις προστατεύσουμε", δήλωσε ο πρόεδρος του τάγματος Ana Jack.

Το Τεκτονικό Τάγμα, του οποίου επικεφαλής είναι ο Jack, ιδρύθηκε το 1893, και σήμερα αριθμεί 30 χιλιάδες μέλη σε 60 χώρες. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας υπό την κυβέρνηση του Φελίπε Γκονζάλες Φερνάντες Matilda, ο οποίος με μπλε κορδέλα στο στήθος έλαβε επίσης μέρος στην πορεία, "ο Ελευθεροτεκτονισμός προστατεύει και προωθεί τα δικαιώματα των γυναικών."

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου