Μία νέα απίστευτη πρόκληση από την πλευρά των Τουρκόφρονων της Θράκης: «Ξεσηκωθείτε κατά της Ελλάδας» είναι το μήνυμά τους!....

Μουσουλμανικό κάλεσμα από το DEB για ξεσηκωμό κατά της Ελλάδας

Απροκάλυπτα πλέον προκαλεί, με ανθελληνικές κορώνες, το φιλοτουρκικό κόμμα «ισότητας, ειρήνης και φιλίας» DEB, που δρα υπόγεια στην Ελληνική Θράκη, την οποία εμφανίζει σε σύμβολό του ως «πράσινη και ανεξάρτητη». Λίγους μήνες πριν από τις επερχόμενες εκλογές, τα στελέχη του «οργώνουν» τα ακριτικά χωριά της ορεινής Θράκης, δηλητηριάζοντας τους μουσουλμάνους της Θράκης με μηνύματα ξεσηκωμού κατά της Ελλάδας.

«Πρωτοπαλίκαρο» σε όλη αυτή την ανθελληνική προπαγάνδα αποτελεί ο πρόεδρος του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο οποίος στις τελευταίες δύο «πολιτικές» εμφανίσεις του σε χωριά της Ροδόπης επιτέθηκε φραστικά κατά της Ελληνικής Πολιτείας και των Θεσμών.

Χαρακτηριστικά, στις 28 Φεβρουαρίου, ο κ. Τσαβούς μίλησε στην πλατεία του χωριού Λύκειο, όπου τον συνόδεψαν το μέλος του Δ.Σ. του DEB Μουράτ Γιουνούς, ο σύμβουλός του Αϊντίν Αχμέτ και οι Σερκάν Χαλίλ και Σεντάτ Αλή από την ομάδα δημοσίων σχέσεων του DEB.

«Η Ελλάδα σήμερα αδιαφορεί για τα δίκαια αιτήματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, δεν την αποδέχεται ως ομόλογο και καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να προσθέσει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα. Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για το ότι τα επίσημα αναγνωρισμένα μειονοτικά δικαιώματα 90 χρόνια τώρα, παρότι είναι εγγυημένα από διεθνείς συνθήκες, δεν αποδίδονται», ανέφερε ο πρόεδρος του DEB.

Στη συνέχεια, ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα «ξεσηκωμού» στους ακροατές του. «Στο θέμα της επίλυσης αυτών των αδικιών κανένα κόμμα στη Ελλάδα δεν μας προσέγγισε με ειλικρίνεια.

Για πολλά χρόνια ελπίζαμε στον καιρό των εκλογών, αλλά οι ελπίδες μας γρήγορα σβήστηκαν. Συνεχώς μας εξαπατούσαν. Για να ειπωθεί ένα «φτάνει» σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μία επιλογή και οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης να συναντηθούν σε ένα σημείο και να δείξουν την αντίδρασή τους. Το κόμμα DEB είναι το σπίτι κάθε Δυτικοθρακιώτη και σας καλώ να στηρίξετε το σπίτι σας», είπε.

Σε άλλη ομιλία του στο χωριό Παλιά Κρωβύλη της Ροδόπης, ανέφερε: «Οι απόφοιτοι πανεπιστημίου νέοι μας είναι άνεργοι, καθώς δεν προσλαμβάνονται στις δημόσιες υπηρεσίες και αναγκάζονται, θέλουν δεν θέλουν, να ασχοληθούν με τη γεωργία. Οι ευκαιρίες και οι ευεργεσίες της χώρας δεν κατανέμονται ίσα. Δόθηκε αρνητική απάντηση στο θέμα των νηπιαγωγείων, που θα παρείχαν εκπαίδευση στα Ελληνικά και Τουρκικά, η Λωζάννη, στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη, και στερούμαστε δικαιωμάτων που πηγάζουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης».

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου