Οι Εβραίοι της Ουκρανίας παρουσιάζονται έτοιμοι να συμμαχήσουν ακόμα και με το «διάβολο», δηλαδή τους νεοναζί του «Σβόμποντα» και του «Δεξιού Τομέα» προκειμένου να μη δουν τη Ρωσία του Β. Πούτιν να επικρατεί στην Ουκρανία. Κάτι βέβαια που δεν είναι καν στο χέρι τους και ήδη προαλείφεται ως τετελεσμένο γεγονός.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερα έντονη εντύπωση πάντως, είναι η επιλεκτική ευαισθησία και ο «στρουθοκαμηλισμός» των Εβραίων της διασποράς και κυρίως των αμερικανικοεβραϊκών οργανώσεων στην νεοναζιστική βία στην Ουκρανία.

Αυτοί οι οποίοι ως γνωστόν σε άλλες περιπτώσεις αντιδρούν για «ψύλλου πήδημα» οπουδήποτε στον κόσμο – όπως φυσικά και στην Ελλάδα.

Εν τούτοις, οι Εβραίοι της Ουκρανίας, κατά τους οποίους έχουν σημειωθεί επιθέσεις το τελευταίο διάστημα από νεοναζί Ουκρανούς, υποστηρίζουν πως δεν βλέπουν καμιά ένδειξη για ύπαρξη νεοφασισμού και αντισημιτισμού στην Ουκρανία και πως αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι, τάχα, μια σύγκρουση εξαιτίας της κρίσης στην Κριμαία.

Δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς κατηγορούν, τη Ρωσία - που χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα έσπευσε να προστατεύσει το νόμιμο δικαίωμα των ομοεθνών της στην Κριμαία και να εξασφαλίσει την ειρηνική ανεξαρτησία της Κριμαίας - ότι έρχεται να απειλήσει με... πόλεμο την ησυχία και την ηρεμία τους!

Καθώς, μάλιστα, όπως φαίνεται, έχουν δημιουργήσει μία σιωπηρή και ανεπίσημη συμμαχία με τους νεοναζί της Ουκρανίας!

Με μακριά πυκνή γενειάδα και επιβλητικό παράστημα, μαύρο καπέλο με φαρδύ γύρο στο κεφάλι, ο μεγάλος ραβίνος του Κιέβου και της Ουκρανίας Μοσέ Ρεουβέν Αζμάν εμφανίσθηκε την Τετάρτη στο κέντρο Τύπου για να πει με την μπάσα φωνή του πως «δεν έχει διαπιστώσει αντισημιτισμό στη Μαϊντάν ούτε στο Κίεβο ούτε στην Ουκρανία»!

Ορίστε λοιπόν, αφού δεν τα έχει διαπιστώσει ο ίδιος, ας του θυμίσουμε εμείς: Ένα μόνο - και το οποίο μόνο το defencenet.gr δημοσίευσε στην Ελλάδα - ανάμεσα στα πολλά περιστατικά αντισημιτικής βίας στην Ουκρανία, είναι η επίθεση βανδαλισμού που σημειώθηκε πριν δύο εβδομάδες στην εβραϊκή συναγωγή της Συμφερόπολης στην Κριμαία!

Αυτό το επεισόδιο πώς δεν έπεσε στην αντίληψη του αρχιραβίνου στο Κίεβο;

Παρόλα αυτά ο ίδιος δηλώνει ότι «πρέπει, να κάνουμε τη διάκριση ανάμεσα στον εθνικισμό και το ναζισμό».

«Ακόμη και ο Ντμίτρο Γιάρος, ο φιλόδοξος αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού κινήματος Πράβι Σέκτορ, "είπε στα μέσα ενημέρωσης πως δεν είναι ξενόφοβος», δήλωσε ο μεγάλος ραβίνος.

Δηλαδή επειδή το είπε ο Γιάρος, ο ραβίνος το «έδεσε» νόμο; Αυτό ακούγεται αρκετά «αφελές» - αν όχι ύποπτο - εκ μέρους του αρχιραβίνου.

Τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και τα άφθονα ναζιστικά αποκρυφιστικά σύμβολα με τα οποία είναι «φορτωμένες» οι σημαίες και οι οπαδοί του κόμματος δεν τα βλέπει;

«Την περασμένη εβδομάδα, με τον Βαντίμ Ραμπίνοβιτς, τον πρόεδρο του ουκρανικού Εβραϊκού Συμβουλίου, καλέσαμε τους επικεφαλής των κοινοτήτων και τους ραβίνους σε όλη τη χώρα και ουδείς μας επισήμανε αντισημιτικές δηλώσεις ή εκδηλώσεις», συνέχισε ο ραβίνος.

Δηλαδή, ίσως τελικά να πρόκειται για μία «σιωπηρή» συμμαχία εκατέρωθεν, τόσο δηλαδή από τη μεριά των Εβραίων της Ουκρανίας, όσο και από εκείνη των νεοναζί της «Σβόμποντα».

Σε κάθε περίπτωση ούτε αυτό μπορεί να αναιρέσει το γεγονός ότι οι δεύτεροι παραμένουν πάντα νεοναζί!

Ερωτηθέντες από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του Εβραϊκού Συμβουλίου της Ουκρανίας Ίλια Λεβιτάς, όπως και ο εκπρόσωπος της εβραϊκής κοινότητας της Οδησσού Μπερλ Καρπούλκιν, διατύπωσαν χωρίς να διστάσουν την ίδια γνώμη με τον αρχιραβίνο.

Κι όλα αυτά την στιγμή που ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος "Σβόμποντα" και μέλος του παράνομου κυβερνητικού συνασπισμού του Κιέβου, Όλεγκ Τιάγκνιμποκ, εξακολουθεί να βρίσκεται στη δεύτερη θέση του καταλόγου των ΗΠΑ με τους χειρότερους αντισημίτες παγκοσμίως!

Και είναι, μάλιστα γνωστός εδώ και δέκα χρόνια για τη δράση του. Αν δηλαδή τώρα υποκρίνεται, σημαίνει ότι έπαψε να είναι νεοναζί;

Τόσο ο ραβίνος Αζμάν όσο και ο Καρπούλκιν υπενθυμίζουν πως στο μοναδικό επεισόδιο των τελευταίων μηνών, όταν μια βόμβα μολότοφ είχε εκτοξευθεί το Φεβρουάριο από αγνώστους στον τοίχο της συναγωγής της Ζαπορόζιε, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, εκπρόσωποι του κινήματος της Μαϊντάν είχαν σπεύσει να προσφέρουν στην τοπική εβραϊκή κοινότητα την προστασία της υπηρεσίας του κινήματος για τη διατήρηση της τάξης.

(prisonplanet)

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου