Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα θα ξεκινήσουν « στρατιωτικές ασκήσεις» και «εκπαίδευση» πάνω από την Μεσόγειο Θάλασσα, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού πολεμικού ναυτικού, στο πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ στις 14 Μαρτίου 2014.

Ο Εκπρόσωπος του ρωσικού ναυτικού πλοίαρχος Vadim SERGA, αποκάλυψε ότι η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει ασκήσεις τακτικής για τεχνικές μάχης με την εμπλοκή εναέριων στόχων.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ρωσικό αεροπλανοφόρο «ναύαρχος Κουζνέτσοφ» του Βορείου Στόλου συμμετέχει στις ασκήσεις με μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi SU - 33 και ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου Kamov Ka - 27.

Ο πλοίαρχος Vadim SERGA αναφέρει ότι οι ασκήσεις αυτές νε μεν δεν αφορούν την ένταση με την Ουκρανία, αλλά διεξάγονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την μελλοντική ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

Το κοινοβούλιο της Κριμαίας θα ψηφίσει για να ενσωματωθεί και τυπικά στην Ρωσία σε δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου. Οι κάτοικοι της Κριμαίας θα κληθούν να ψηφίσουν για το αν η δημοκρατία τους θα πρέπει να ενταχθεί στην Ρωσία η να παραμείνει τμήμα της Ουκρανίας.

Η άσκηση έρχεται ακριβώς την χρονική στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθούν στο Λονδίνο για συνομιλίες της τελευταίας στιγμής πριν από το δημοψήφισμα της Κριμαίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν ήδη 12 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και 300 άτομα προσωπικό στην Πολωνία για την διεξαγωγή αεροπορικής άσκησης για την αντιμετώπιση της κρίσης της Ουκρανίας, ενώ το ΝΑΤΟ έχει αποστείλει αεροσκάφη Awacs [εναέριο σύστημα προειδοποίησης] και αεροσκάφη σε Πολωνία και Ρουμανία, με σκοπό την παρακολούθηση της κατάστασης στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά την έγκριση χορηγήθηκε από τους πρεσβευτές των εν λόγω χωρών της συμμαχίας.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου