Δευτέρα, Μαρτίου 17, 2014
0

-

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε 25 πυραύλους μικρού βεληνεκούς στη θάλασσα στα ανοικτά ανατολικά της κορεατικής χερσονήσου την Κυριακή, σε ένα ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό εκτόξευσης πυραύλων παρωχημένης τεχνολογίας, πιθανότατα μεγαλύτερης των 40 ετών, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας. Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap είχε αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα είχε εξαπολύσει μπαράζ 10 ρουκετών εμβέλειας 70 χιλιομέτρων στη θάλασσα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας Κιμ Μιν- σεόκ είπε ότι είναι πιθανό, λόγω της παλαιότητας και της μειωμένης ικανότητας των πυραύλων η Βόρεια Κορέα να τους εκτόξευσε μαζικά σε μια ημέρα καθώς τα όπλα αυτά δύσκολα μπορεί να γίνουν απειλητικά. «Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία κατά την άποψή μας, ότι πρόκειται για μια προκλητική ενέργεια και μια επίδειξη δύναμης», δήλωσε ο Κιμ , προσθέτοντας ότι η Βόρεια Κορέα έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο αεροσκάφη και πλοία που μπορεί να ήταν στην περιοχή καθώς προχώρησε στην εκτόξευση χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση .

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση μετά τις αναφορές για τις πολλαπλές εκτοξεύσεις πυραύλων. «Εμείς για άλλη μια φορά καλούμε τη Βόρεια Κορέα να απόσχει από προκλητικές ενέργειες που επιδεινώνουν την ένταση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι.

Η Βόρεια Κορέα αποδυναμώνει εσχάτως την πολεμοχαρή ρητορική της προς το Νότο, αν και έχει καταγγείλει τις ετήσιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας. Στις αρχές του 2013, η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην τρίτη πυρηνική δοκιμή της , έχοντας εκτοξεύσει το 2012 με επιτυχία έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς που σύμφωνα με τους δυτικούς είχε ως στόχο να επιδείξει την τεχνολογία της για ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου