Δευτέρα, Μαρτίου 17, 2014
0

Όταν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι έστηναν το πραξικόπημα στην Ουκρανία για την ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου πρόεδρου Β. Γιανουκόβιτς και την πρόσδεση της Ουκρανίας στο δυτικό στρατόπεδο, δεν είχαν (εκ του αποτελέσματος) εκτιμήσει σωστά το πώς θα αντιδρούσε ο Πούτιν. Ποτέ δεν φαντάστηκαν αυτά που ακολούθησαν. Τελικά το μόνο που κατάφεραν είναι να πυροδοτήσουν στα καλά καθούμενα τη διάλυση μιας ολόκληρης χώρας.

Σύμφωνα με άρθρο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου (πολύ καλό γνώστη των αμερικανικών πραγμάτων) στο περιοδικό «Επίκαιρα», η CIA διαβεβαίωνε τον Ομπάμα ότι η Ρωσία δεν θα αντιδρούσε στην «επανάσταση» εναντίον του Γιανουκόβιτς. Όμως ο Πούτιν αντέδρασε εντελώς απρόσμενα (και απ΄ ότι φαίνεται θα συνεχίσει) και έτσι οι ΗΠΑ, μαζί με τους ανθρώπους τους στην ΕΕ, υπέστησαν οδυνηρή ήττα.

Τώρα οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τον Ομπάμα ότι μετέτρεψε την Αμερική σε υπερδύναμη β΄ κατηγορίας. Και ακόμα προφανώς δεν έχουν δει τα χειρότερα για το μέλλον των ΗΠΑ. Πολλά έθνη πάνω στη γη δεν είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένα από την πολιτική των ΗΠΑ εναντίον τους. Αυτή η ήττα, η οποία καταρράκωσε το κύρος των ΗΠΑ και προοιωνίζει χειρότερες μέρες για τις ίδιες, μπορεί να απαντηθεί μόνο με στρατιωτική επέμβαση, που θα αποκαθιστούσε το τρωθέν κύρος. Ήδη ακούγονται φωνές στην Ουάσιγκτον για «οφθαλμόν αντί οφθαλμού».

Όμως, σύμφωνα και πάλι με τον ίδιο δημοσιογράφο, οι αμερικανοί δεν θα είχαν την παραμικρή πιθανότητα επιτυχίας απέναντι στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Οπότε, αντιλαμβάνεται κάποιος τι θα συνεπάγονταν για την παγκόσμια αυτοκρατορία των ΗΠΑ μια στρατιωτική ήττα από τη Ρωσία!!!

Έτσι οι Ομπάμα, Μέρκελ και λοιποί ηγήτορες της παγκοσμιοποίησης, μαζί με τους ελεγχόμενους υποτελείς τους, περιορίζονται στο να απειλούν τη Ρωσία με σκληρά οικονομικά αντίποινα. Όμως τόσο η στρατιωτική αδυναμία των δυτικών να πλήξουν μια αποφασισμένη για όλα τα ενδεχόμενα Ρωσία, όσο και η τυχόν λήψη οικονομικών μέτρων που θα πλήξουν και άλλα κράτη, με ευρύτερες επιπτώσεις και θα θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία, θα ενδυναμώσουν τα σχέδια της Ρωσίας για την δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης ως αντίπαλου δέους της παγκοσμιοποίησης και κυρίως της ΕΕ.

Πέτρος Χασάπης

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου