Δευτέρα, Μαρτίου 17, 2014
0

Η διπλωματία της Τουρκίας έκανε σαφές σήμερα ότι δεν αναγνωρίζει το «απαράδεκτο» δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη χθες στην Κριμαία, το οποίο ολοκληρώθηκε με ένα μαζικό «ναι» υπέρ της προσάρτησης της χερσονήσου αυτής της Ουκρανίας στη Ρωσία.

«Το δημοψήφισμα αυτό δεν αναγνωρίζεται και δεν είναι νόμιμο» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ενώπιον των δημοσιογράφων...

έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της μειονότητας των Τατάρων και τουρκόφωνων της Κριμαίας, τον Μουσταφά Κιρίμογλου.

Ο Τούρκος υπουργός υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα –ένα «απαράδεκτο τετελεσμένο», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος–, «παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ενώ εξέφρασε την ελπίδα το δημοψήφισμα να μην πυροδοτήσει νέες εντάσεις, όπως αναφέρει τπο ΑΠΕ.

Η Τουρκία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ που διατηρεί στενές εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία, έχει ιστορικούς δεσμούς με την κοινότητα των Τατάρων, που αποτελεί το 12% του πληθυσμού της χερσονήσου, όπου έχει χρηματοδοτήσει πολλές υποδομές.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου