Δευτέρα, Μαρτίου 17, 2014
0

Η Κριμαία είναι ήδη ρωσική. Αυτό αποφάσισε ο λαός της που με ποσοστό 96,6% από το σύνολο των ψήφων τάχθηκε υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία. Το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 82,1%. Ο πρωθυπουργός της Χερσονήσου Σεργκέι Αξιόνοφ θα μεταβεί σήμερα κιόλας στη Μόσχα προκειμένου να καταθέσει αίτημα έντασης στη Ρωσική Ομοσπονδία. Και όπως έχει δηλώσει το Κρεμλίνο η απάντηση θα είναι άμεση.

Το μείζον θέμα τώρα είναι ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός για τη Μόσχα, αφού δεν είναι διατεθειμένη να μείνει στην Κριμαία και να μην προχωρήσει βορειοανατολικά, όταν στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Χάρκοβο και όχι μόνο, υπάρχει παρόμοιο κλίμα με αυτό στην Κριμαία. Για απόσχιση δηλαδή από την Ουκρανία και την προσάρτηση στη Ρωσία.

Ζητούμενο είναι επίσης ποιες θα είναι οι κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Ρωσία από ΗΠΑ και Ε.Ε., με τις οποίες εκβιάζουν τα τελευταία 24ωρα, λέγοντας πώς δεν αναγνωρίζουν το δημοψήφισμα στην Κριμαία. Η ουσία ωστόσο είναι μπορούν να επιβάλλουν κυρώσεις ή προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη στρατηγική ήττα που υπέστησαν; Γιατί και η Ρωσία δεν θα μείνει με «σταυρωμένα» χέρια και τα αντίποινα είναι δεδομένα.

Μέχρι τότε πάντως η Κριμαία θα ανήκει στη Ρωσία. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ρούσταμ Τεμιργκαλίεφ ξεκινάει σήμερα στις 10:00 το πρωί (8 ώρα Ελλάδος) η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Κριμαίας, το οποίο θα συνοψίσει το δημοψήφισμα και θα πλαισιώσει την επίσημη αίτηση για ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία.

Το απόγευμα της 17ης Μαρτίου 2014, αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Κριμαίας, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Σεργκέι Αξιόνοφ θα μεταβεί στη Ρωσία. Αυτός θα έχει και τα τελικά αποτελέσματα που δεν έχουν και τόση σημασία, αφού η νίκη όσων ήθελαν την απόσχιση από την Ουκρανία είναι συντριπτική.

Μάλιστα η Κάτω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου θα υιοθετήσει νομοθεσία η οποία θα επιτρέπει στη νότια ουκρανική περιοχή της Κριμαίας να ενταχθεί στη Ρωσία "στο πολύ εγγύς μέλλον", δήλωσε ο αντιπρόεδρος του σώματος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα των ψήφων, το 96,6% τάχθηκε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία, ενώ το πρακτορείο interfax-Ukraine ανέφερε πώς η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ξεπέρασε το 80% σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας και το 85% στη Σεβαστούπολη.

Ο Μιχαήλ Μαλίσεφ, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, ανέφερε ότι η επίσημη συμμετοχή στο δημοψήφισμα έφτασε το 82,17%.

Αφότου έκλεισαν οι κάλπες, πραγματοποιήθηκε παρέλαση με ρωσικά εμβατήρια στο Ντόνετσκ και οι ρωσόφωνοι πανηγύρισαν, ενώ έντονοι ήταν οι πανηγυρισμοί και στην πλατεία Λένιν στη Συμφερόπολη για το διαφαινόμενο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου