Δευτέρα, Μαρτίου 17, 2014
0

Ρωσικές μονάδες πυροβολικού σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην περιοχή του Καλίνινγκραντ

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Μονάδες του ρωσικού πυροβολικού των μονάδων πεζοναυτών του στόλου της Βαλτικής, μετακίνησαν δεκάδες αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού και άνδρες τους, στην περιοχή του Καλίνινγκραντ κάτω από άκρα μυστικότητα, με σκοπό την διενέργεια ασκήσεων με πραγματικά πυρά, αναφέρει το πρακτορείο Ria Novosti.

«Τα παράκτια στρατεύματα πυροβολικού του Στόλου της Βαλτικής πραγματοποιούν δύο φορές το χρόνο, βολές όλων των συστημάτων τους και προκεχωρημένη εκπαίδευση, για ένα μήνα, μία φορά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μία φορά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού Στην άσκηση συμμετέχουν πάνω από 700 ρώσοι πεζοναύτες και πάνω από 150 μονάδες αυτοκινούμενου πυροβολικού και ειδικού εξοπλισμού» αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο.

Θα πραγματοποιηθούν πάνω από 100 ασκήσεις με πραγματικά πυρά από αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού όπως τα «2S5 Giatsint-S», πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων τύπου «Grad», αυτοκινούμενα οβιδοβόλα 152mm «AKACIA/2С3» και «2S1 Gvozdika».

Επίσης θα πραγματοποιηθούν βολές από αυτοκινούμενα πυροβόλα «2С9 «Нона», από οβιδοβόλα «2B14 Podnos», καθώς και από τα αντι–αρματικά συστήματα «9M113 Konkurs».

Έμφαση θα δοθεί στην πρακτική εξάσκηση των ρώσων πεζοναυτών και του στρατιωτικού εξοπλισμού, στις μετακινήσεις κάτω από άκρα κάλυψη και μυστικότητα με πορείες, καθώς και στην εφαρμογή ασκήσεων με την διεξαγωγή μαζικών πυρών (μπαράζ) πυροβολικού προς «εχθρικές περιοχές» και σε διαφορετικές αποστάσεις, αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Σχόλιο: Το Καλίνινγκραντ αποτελεί έναν ρωσικό θύλακα με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία. Εάν συνυπολογίσουμε στην παρουσία των δεκάδων αυτοκινούμενων πυροβόλων και την παρουσία των πυραύλων Iskander που μετακινήθηκαν εκεί πρόσφατα, τότε το ρωσικό οπλοστάσιο γίνεται «καταστροφικό». Με την «καυτή ανάσα της ρωσικής αρκούδας» να γίνεται αισθητή επί το πλείστον σε Πολωνία, αλλά και Γερμανία.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου