H Ρωσία έθεσε σε κατάσταση “κόκκινου” συναγερμού τις δυνάμεις της στο ρωσικό θύλακα του Kaliningrad, που βρίσκεται μεταξύ Πολωνίας και Λιθουνίας χωρίς επαφή με το υπόλοιπο ρωσικό έδαφος.

Mονάδες πυροβολικού των πεζοναυτών του στόλου της Βαλτικής μετακίνησαν δεκάδες αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού και μονάδες τους, στην περιοχή του Καλίνινγκραντ κάτω από άκρα μυστικότητα , με σκοπό την διενέργεια ασκήσεων με πραγματικά πυρά, αναφέρει το πρακτορείο Ria Novosti.

Το άλλοτε Königsberg νυν Kaliningrad αποτελεί τη σημαντικότερη βάση για τον ρωσικό Στόλο της Βαλτικής, καθότι είναι ένα λιμάνι που η θάλασσα δεν παγώνει ποτέ.

«Οι παράκτιες πυροβολαρχίες του Στόλου της Βαλτικής πραγματοποιούν δύο φορές το χρόνο, βολές όλων των συστημάτων τους και προκεχωρημένη εκπαίδευση , για ένα μήνα, μία φορά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μία φορά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Στην άσκηση συμμετέχουν πάνω από 700 ρώσοι πεζοναύτες και πάνω από 150 μονάδες αυτοκινούμενου πυροβολικού και ειδικού εξοπλισμού» αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο .

Μόνο που τώρα δεν είναι ούτε χειμώνας, ούτε καλοκαίρι, και πρόκειται για μια έκτακτη κινητοποίηση των ρωσικών ΕΔ της περιοχής.

Θα πραγματοποιηθούν πάνω από 100 αποστολές-σενάρια με πραγματικά πυρά από συστήματα πυροβολικού όπως τα «2S5 Giatsint-S», συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών τύπου «Grad» , και αυτοκινούμενα οβιδοβόλα 152mm «AKACIA / 2С3» και «2S1 Gvozdika » .

Επίσης θα χρησιμοποιηθούν αυτοκινούμενα πυροβόλα «2С9 “Nona” και οβιδοβόλα «2B14 Podnos» , καθώς και αντι – πυραυλικά συστήματα «9M113 Konkurs» .

Έμφαση θα δοθεί στην πρακτική εξάσκηση των στρατευμάτων και του στρατιωτικού εξοπλισμού σε μετακινήσεις κάτω από άκρα κάλυψη και μυστικότητα, με πορείες , καθώς και στην εφαρμογή ασκήσεων με μπαράζ πυροβολικού προς εχθρικές περιοχές και σε διαφορετικές αποστάσεις .

Από το σεναριο γίνεται αντιληπτό, ότι στέλνεται μήνυμα στις φιλοαμερικανικές χώρες της Πολωνίας και της Λιθουανίας. Στην Πολωνία ειχαμε πρόσφατα ενίσχυση των αεροπορικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, με σκοπό τον εκφοβισμό του θύλακα του Καλίνιγκραντ,αλλά και της Λευκορωσίας. Άμεση ήταν η απάντηση των Ρώσων που προχώρησαν στην αεροπορική ενίσχση της Λευκορωσίας.

Η ένταση ανεβαίνει όσο πλησιάζουμε στην 21η Μαρτίου, αφού τότε λήγει το τελεσίγραφο προς τους Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν μέινει στην Κριμαία, και η μη εκλεγμένη ακροδεξιά κυβέρνηση του Κιέβου θα υπογράψει συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ. Το Kaliningrad αποτελεί ένα μεγάλο “αγκάθι” για ο ΝΑΤΟ που θα ήθελε πάρα πολύ να το βάλει.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου