Η Ουκρανική κρίση γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη για την παγκόσμια σταθερότητα και οι ραγδαίες εξελίξεις απειλούν να τινάξουν τον πλανήτη στην αέρα..

Η ουκρανική κυβέρνηση υιοθετεί πλέον μέτρα επείγουσας στρατιωτικής ενίσχυσης και επαγρύπνησης επιστρατεύοντας παράλληλα όλους του εφέδρους της προετοιμαζόμενη με όλες τις δυνάμεις της για πόλεμο, μία μόλις ημέρα αφότου η Κριμαία ψήφισε για να αποσχιστεί από τη χώρα και να προσαρτηθεί στη Ρωσία.

Το Ουκρανικό κοινοβούλιο συμφώνησε να δεσμεύσει 600 εκατομμύρια δολάρια από τον προϋπολογισμό της χώρας για την αγορά όπλων, επανόρθωση του στρατιωτικού εξοπλισμού και βελτίωση των πρακτικών στρατιωτικής εκπαίδευσης για τους επόμενους τρεις μήνες.

Επιπρόσθετα, 40.000 έφεδροι της Ουκρανίας έχουν ήδη επιστρατευθεί. Ορισμένοι εξ αυτών αναμένεται να ενισχύσουν τη νεοσυσταθείσα Εθνική Φρουρά εντός των επόμενων ημερών και εβδομάδων.

Η Εθνική Φρουρά έχει αναλάβει το καθήκον της προστασίας «περιοχών στρατηγικού ενδιαφέροντος» καθώς και την υποβοήθηση της καταστολής σποραδικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στις ανατολικές πόλεις Kharkiv καιDonetsk.

Ο πρώην υπουργός Αμύνης της Ουκρανίας, κατά την περίοδο 2005 έως 2007, Anatoliy Hrytsenko, εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια της Κριμαίας δηλώνοντας: «σας τονίζω ότι αν τους συγκρατούσαμε, η Ρωσία ποτέ δεν θα εισέβαλε στην Κριμαία»,

Ο Hrytsenko κάλεσε την κυβέρνηση των Η.Π.Α και κυβερνήσεις τις Ευρώπης να αναπτύξουν πολεμικά πλοία και αεροσκάφη στην περιοχή.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε το απόγευμα της Δευτέρας Διάταγμα με το οποίο αναγνώρισε επίσημα την Κριμαία ως κυρίαρχο/ανεξάρτητο κράτος, έπειτα από την διακήρυξη της ανεξαρτησίας της. Την Κυριακή, το 96,8 τοις εκατό των κατοίκων της Κριμαίας ψήφισαν υπέρ της επανένωσης της χώρας με τη Ρωσία.

Το Διάταγμα φαίνεται ότι αποτελεί το πρώτο βήμα προς την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία..

Η άμεση απάντηση της Ουκρανικής κυβέρνησης και η κινητοποίηση του Ουκρανικού στρατού φέρνουν ολοένα και πιο κοντά, πλέον, την απειλή ενός ανεξέλεγκτου πολέμου.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου