Nυχτερινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά στόχων στη Συρία πραγματοποίησε το Ισραήλ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισραηλινού Στρατού οι βομβαρδισμοί αποτελούν αντίποινα στην επίθεση με βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν και από την έκρηξη της χθες τραυματίστηκαν τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι στους στόχους περιλαμβάνονται ένα αρχηγείο του συριακού στρατού, εγκαταστάσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης και πυροβολαρχίες.

Οι αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία το 1967 - κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών - και τα προσάρτησε το 1981, μία κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε διεθνώς. Ο τραυματισμός των ισραηλινών στρατιωτών την Τρίτη ενώ περιπολούσαν στη διαχωριστική γραμμή είναι το πρώτο επεισόδιο βίας στην περιοχή από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος στη Συρία πριν από τρία χρόνια και πλέον.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Δαμασκό για το συμβάν, παρότι τμήματα της υπό συριακή κατοχή περιοχής των Υψιπέδων τελούν υπό τον έλεγχο ανταρτών, περιλαμβανομένων μαχητών που εμπνέονται από την αλ Κάιντα κι είναι πολέμιοι του εβραϊκού κράτους.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι αντάρτες της Χεζμπολάχ του Λιβάνου που έχουν ταχθεί στο πλευρό του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν παρουσία στα Υψίπεδα.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου