Με το που ξέσπασε το θέμα της Κριμαίας και της αυτοδιάθεσηςτης που την οδήγησε στο «πόδια» του Κρεμλίνο η Άγκυρα επιχειρεί να βάλει σε εφαρμογή τα σκοτεινά της σχέδια για την Ελληνική Θράκη.

Η τουρκόφωνη εφημερίδα «Berlik» ξεκίνησε να δημιουργεί εντυπώσεις. Στην ηλεκτρονική της έκδοση θυμήθηκε ξαφνικά και επιχειρεί να «αξιοποιήσει» την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είδε το φως της δημοσιότητας στις 27 Φεβρουαρίου τους 2014.

Στην συγκεκριμένη αυτή αμερικάνικη έκθεση εμπεριέχονται ορισμένες επαναλαμβανόμενες καταγγελίες από μέρους μελών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ότι δεν τους επιτρέπεται να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι. Γίνεται επίσης και κάποια αναφορά σε ορισμένα άτομα που επιθυμούν να χαρακτηρίζεται ως «μακεδονική γλώσσα» η σλαβική διάλεκτος που χρησιμοποιούν(!).

Για τη συγκεκριμένη τουρκόφωνη εφημερίδα έχουν ακουστεί πολλά, όπως ότι χρηματοδοτείται από την Άγκυρα και παίρνει «γραμμή» για τα όσα γράφει από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Όπως λένε τα δημοσιεύματά της εκφράζουν το βαθύ κράτος της Άγκυρας. Όλα αυτά βέβαια που προσάπτουν στην «Berlik» δεν τα υιοθετούμε.

Ευτυχώς για την Ελλάδα ,δυστυχώς για την Τουρκία, το μουσουλμανικό στοιχείο στη Θράκη είναι ελάχιστο και κάθε παρομοίωση ,στην καλύτερη περίπτωση , είναι ατυχέστατη. Ωστόσο πάντα ο κίνδυνος της προβοκάτσιας είναι υπαρκτός . Και το σχέδιο «βαριοπούλα» που είχαν εκπονήσει οι στρατηγοί της Άγκυρας και τους οποίους απελευθέρωσε τελικά ο Ταγίπ Ερντογάν προγραμμάτιζαν προβοκάτσιες για την έναρξη μίας τουρκικής επίθεσης εναντίον της Ελλάδος.

Εξάλλου είναι γνωστή η μεγάλη δράση που αναπτύσσει η Άγκυρα στη Θράκη, επιχειρώντας να προσηλυτίσει όσους περισσότερους μπορεί, μη διστάζοντας να εξαγοράσει και συνειδήσεις προσφέροντας πακτωλό χρημάτων. Και σίγουρα δεν πηγαίνουν τυχαία κάθε τόσο εκεί ως επίσκεψη Τούρκοι υπουργοί. Αμέτρητα είναι τα δημοσιεύματα για τους Τούρκους αξιωματούχους που κάνουν συγκεντρώσεις στη Ελληνική Θράκη και απευθυνόμενοι στους παρευρισκόμενους τους κάνουν λόγο για «τη μητέρα πατρίδα τους».

Είναι γνωστό στις αρμόδιες Ελληνικές κρατικές υπηρεσίες ότι η Άγκυρα , έχει ξεκινήσει δύο εκστρατείες «διαφώτισης», μια στο εξωτερικό και μια στην ίδια τη Θράκη όπου υποστηρίζεται ότι η περιοχή κατοικείται από Τούρκους και οι Έλληνες εκεί είναι... μειονότητα.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται, προφανώς χρήζει ειδικής προσοχής από τη Ελλάδα. Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικός στις όποιες δηλώσεις κάνει για την Κριμαία. Ωστόσο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου καλό θα είναι να ανησυχεί με τη Νοτιοανατολική Τουρκία όπου υπάρχει πολύ μεγάλος Κουρδικός πληθυσμός.

Και σίγουρα η οποιαδήποτε αντιστοίχηση Θράκης και ΝΑ Τουρκίας είναι ατυχέστατη αλλά όχι που μας χρωστούν να ζητούν και το σπίτι μας.

Γ. Κοκ.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου