Παρασκευή, Μαρτίου 21, 2014
0

"Αγέλες" ρωσικών πυρηνικών υποβρυχίων εκτιμά το Ναυτικό των ΗΠΑ ότι έχουν προσεγγίσει τις ακτές της Φλόριντα, καθώς εντοπίστηκε ένα ρωσικό σκάφος υποστήριξης και ηλεκτρονικών υποκλοπών του "Nicholas Chiker" στην περιοχή το οποίο πάντα συνοδεύει ρωσικά υποβρύχια σε αποστολές μακριά από τις ρωσικές ακτές.

Το συγκεκριμένο σκάφος όπως αναφέρεται βρίσκεται στα διεθνή ύδατα βόρεια από το Ορλάντο έξω από τις νοτιοδυτικές ακτές των ΗΠΑ και

Μια πρώτη πιθανή εξήγηση είναι είναι η παρακολούθηση της εκτόξευσης του Falcon 9 SpaceX CRS3 από το Cape Canaveral, η οποία προγραμματίζεται για την Κυριακή. Το Falcon 9 SpaceX είναι ένας ιδιωτικός διαστημικός φορέας ο οποίος πρόκειται να μεταφέρει στον διεθνή διαστημικό σταθμό (ISS) την κάψουλα Dragon C3 προκειμένου να εφοδιάσει το πλήρωμα του ISS στην πέμπτη του αποστολή μέχρι σήμερα.

Παρόλα αυτά ο λόγος της παρουσίας του "Nicholas Chiker" ενδέχεται να σχετίζεται με μια άλλη δραστηριότητα καθώς πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν ότι η Ρωσία έστειλε στις ακτές της Φλόριντα ένα σκάφος για να παρακολουθήσει την εκτόξευση ενός πυραυλικοί φορέα ιδιωτικής μάλιστα εταιρείας.

Όπως όμως αναφέρουν πηγές του αμερικανικού Ναυτικού στα ΜΜΕ "το "Nicholas Chiker" εμφανίζεται εκεί όπου δραστηριοποιούνται ρωσικά σκάφη υψηλής αξίας όπως είναι τα ρωσικά ρωσικών πυρηνοκίνητα υποβρύχια. Άρα είναι βέβαιο ότι σε μία ευρύτερη περιοχή που ξεκινά από τις ανατολικές ακτές και φτάνει μέχρι τον κόλπο του Μεξικού, έχουν παρουσία ρωσικών πυρηνικών υπορυχίων".

Έτσι το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με την παρουσία ενός ή περισσότερων ρωσικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων τα οποία παρακολουθούν τις κινήσεις του αμερικανικού Στόλου με επίκεντρο είτε το ναύσταθμο του King Bay ο οποίος βρίσκεται βορειότερα από το σημείο που έχει επισημανθεί το ρωσικό σκάφος ή αυτό του Norfolk στην πολιτεία της Βιρτζίνια.

Και οι δύο αυτοί ναύσταθμοι είναι ιδιαίτερα σημαντικοί καθώς από εκεί αποπλέουν τα σκάφη του αμερικανικού Ναυτικού με κατεύθυνση είτε στην ζώνη ευθύνης του 6ου Στόλου στη Μεσόγειο είτε του 5ου Στόλου στον Κόλπο.

Βέβαια η κίνηση αυτή ιδιαίτερα σήμερα με δεδομένες τις εξελίξεις στην Κριμαία και την Ουκρανία σίγουρα συνιστά μια ιδιάζουσας σημασίας ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων της Ρωσίας ακριβώς έξω από τις ΗΠΑ.

Το παραπάνω σε συνδυασμό με αναφορές του διεθνούς Τύπου ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin σχεδιάζει την δημιουργία στρατιωτικών βάσεων σε Κουβά, Βενεζουέλα και Νικαράγουα θέτουν «επί τάπητος» το ζήτημα της γεωστρατηγικής ανάπτυξης των ρωσικών δυνάμεων κοντά στις ΗΠΑ, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει ιδιαίτερο προβληματισμό στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα ... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου