Δευτέρα, Μαρτίου 24, 2014
0

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Εβραϊκού κράτους όλες οι Ισραηλινές διπλωματικές αποστολές, είτε είναι πρεσβείες είτε προξενεία είτε αντιπροσωπείες πρόκειται να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα αρχομένης από τη σήμερα....

Την είδηση αυτή αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή του Ισραήλ το λιγότερο περίεργη.

Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα της απεργίας που έχουν κηρύξει οι διπλωματικοί υπάλληλοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις χαμηλές αποδοχές τους. Μάλιστα φιλοξενούνται δηλώσεις του επικεφαλής της ένωσης των διπλωματών στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών του Yaakov Livne σύμφωνα με τις οποίες οι «κινητοποιήσεις έχουν εξελιχθεί σε μια γενική απεργία για πρώτη φορά στην ιστορία του Ισραήλ».

Ένας άλλος επικεφαλής συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων στο ισραηλινό ΥΠΕΞ ο Yair Frommer κατηγόρησε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας ότι «έχει κηρύξει τον πόλεμο εναντίον του διπλωματικού σώματος οι οποίοι αγωνίζονται κάθε ημέρα για το μέλλον του Ισραήλ».

Σχολιάζοντας το κλείσιμο όλων των διπλωματικών υπηρεσιών ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Avigdor Lieberman δήλωσε πως αυτή η απόφαση του εργατικού σωματείου «οδηγεί στην πλήρη απώλεια ελέγχου», δηλώνοντας παράλληλα πως κατά τη διάρκεια της απεργίας αυτής οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών θα εργαστούν για την κατά δυνατόν ελαχιστοποίηση της ζημιάς από την γενική απεργία.

Από την άλλη πλευρά πολλοί είναι αυτοί που αμφιβάλλουν για τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν το Ισραήλ στο κλείσιμο όλων των πρεσβειών του και ένας από αυτούς είναι ένα ενδεχόμενο στρατιωτικό κτύπημα στο Ιράν.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα... Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας...

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς, το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook με LIKE ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου